Zbuduj i noś zestaw narzędzi...
Z kilkoma wyjątkami wszystko w moim zestawie pochodziło z Amazona. Mieszkam "na odludziu" i dojeżdżam około 100 mil w obie strony, a czasem zostaję na cały weekend. To wszystko niezbędne rzeczy, a cały zestaw został stworzony (a następnie zmodyfikowany), aby zmieścił się w skrzynce narzędziowej, którą dostałem od Wunderlicha. Z dodatkiem klucza dynamometrycznego (oczywiście nie noszę takiego) używam tego zestawu do wykonywania wszystkich rutynowych procedur serwisowych opisanych w instrukcji serwisowej. Wszystko w tym zestawie było używane co najmniej dwa razy i było dla mnie niezawodne.
- Niezamieszczony jest również mój Leatherman Wave, który noszę na pasku (i mam od LAT) oraz latarka Coast AAA.
- Zestaw poniżej uzupełnia fabryczny zestaw, pod siedzeniem. Najbardziej przydatnym narzędziem jest klucz, którego można użyć do sprawdzenia napięcia łańcucha LUB otwarcia piwa.
- Mam również rolkę taśmy izolacyjnej pod siedzeniem.
Od razu przyznam, że skrzynka narzędziowa Wunderlicha jest ZBYT droga, ALE jest super wysokiej jakości, wytrzymała jak skała i pasuje jak ulał. Nie sądzę, żeby można było jej używać z sakwami (nie mam sakw), ale blokuje lewy kufer sportowy. Używam tylko kufra tylnego i od czasu do czasu zestawu miękkich toreb Biltwell "throwover", jeśli spodziewam się, że zostanę na noc. Ale przez większość czasu kufer tylny 42l jest wystarczający. Myślę, że jeśli masz sakwy, nie potrzebujesz skrzynki narzędziowej..
Przejdźmy do narzędzi.. Oto, co noszę prosto ze skrzynki narzędziowej.
1. Maxpedition "Fatty Pack" Ma wymiary 6" na 8". Mój ma około 2" grubości po spakowaniu z narzędziami.
2. NOCO GB40 Boost Plus. (Kupiłem kabel, który przykręca się do akumulatora, więc nic więcej nie potrzebuję).
***Ponieważ zainstalowałem akumulator Antigravity, myślę, że nie potrzebuję już tego.
3. Przenośna pompka powietrza Airmoto i jej kabel USB-C. Mogę ładować z roweru lub z NOCO. (Działa świetnie)
4. Niewielki zestaw do naprawy opon.
Prosto z pudełka:
Składany zestaw do naprawy opon:
Otwarty zestaw:
Rozłóżmy to:
1. Klucze do osi BZBMBNO, noszę 36 mm i klucz kombinowany, który był z nim dostarczony, czyli 32, 22, 12 i 14. Potrzebujesz 32 i 36, aby zdjąć tylne koło.
2. Gniazda metryczne, napęd 1/4": 8, 10, 12, 13, 14 (MM)
3, Gniazda Torx (napęd 3/8): 25, 27, 30, 40, 45.
4. Gniazda z łbem sześciokątnym (napęd 3/8): 3/16, 6 mm i 1/4.
5. Zwykłe klucze imbusowe: 5 mm, 3/16, 4 mm i 5/32.
6. Klucze: Cztery tanie klucze kombinowane duratech (jeden rozmiar na jednym końcu i jeden rozmiar na drugim): 6 na 8, 10 na 12, 11 na 13 i 14 na 17. Są cienkie i lekkie. Ok do większości rzeczy, ale nie oszalałbym z nimi.
7. Jeden wysokiej jakości klucz grzechotkowy 10 mm.
8. Szczypce Knipex "cobra" 6".
9. Śrubokręt Harley Davidson "8 w 1". Ma cztery Torxy, 25, 27, 30 i 40 oraz krzyżak #2 i płaskie ostrze 1/4". A także kilka rozmiarów wkrętaków do nakrętek, które można wykorzystać po wyciągnięciu wspomnianych bitów.
10. 6" klucz nastawny Craftsman.
11. Grzechotka Pittsburgh (harbor freight) 3/8 z jednej strony, napęd 1/4 z drugiej. Grzechotka jest płaska i dobrze się pakuje.
12. Przedłużenie grzechotki 3/8 6".
13. Trzy małe butelki niebieskiego loctite.
14. Mała butelka smaru do łańcucha Belray.
15. Około 18" taśmy klejącej owiniętej wokół jednego z kluczy na wypadek, gdybym kiedykolwiek spalił ten wąż chłodnicy.
16. 6" linijka kieszonkowa maszynisty. Do wyrównywania tylnego koła. (Zajmuję się precyzją).
17. Mała grzechotka Wiha z bitami Torx 25, 27 i 40. (Całkowicie zbędne, prawdopodobnie usunę. Wymieniam je tylko dlatego, że są na zdjęciu).
Jeśli ktoś może pomyśleć o czymś innym, czego mógłbym potrzebować, proszę o zamieszczenie!