Harley Davidson Pan America Forum banner
21 - 31 of 31 Posts
Zbliżenie. Wygląda na to, że 2 z sześciu pinów są puste. Poinformowałem Houston / Lonelec o problemie, aby mogli skierować do niego Kontrolę Misji. 🤟

I nie znaleziono żadnych kodów DTC, uff! :cool: I oby tak dalej! Dzień, w którym zapali się kontrolka EML - będę gotowa! 👩‍🔧

Znowu to zrobiło.
Ale pamiętam, że włączyłem to i natychmiast nacisnąłem przycisk start. Może to powoduje problem.
W każdym razie po kilku minutach PSA uruchomiło się jak zwykle. Pojechałem do domu na około 45 km. Podczas jazdy było w porządku, ale
Na wyświetlaczu był ten znak skrzyni biegów.
W garażu próbowałem usunąć dtc i działa.
Uruchamianie jak zwykle i znak skrzyni biegów zniknął.
Dziwne, HD musi rozwiązać to zachowanie.

Przejechałem już 6500 mil na moim, to pierwszy raz, kiedy się tak stało. Mam nadzieję, że to tylko przypadek i się nie powtórzy. Jeśli tak się stanie, oddam go do serwisu, do tego czasu chyba po prostu będę jeździł!!
Witajcie,
to prawdziwy horror, gdy silnik gaśnie, z jakiegokolwiek powodu, w dużym ruchu, podczas gdy przeciskasz się między pasami, i nie ma możliwości natychmiastowego ponownego uruchomienia, podczas gdy próbujesz dotrzeć do pobocza między ciężarówkami i samochodami mijającymi cię z obu stron, a twoja prędkość gwałtownie spada do zera. :eek:🥶 Miałem wszystkie najnowsze reflashe (ECM 3x, BCM 3x, EHCU 2x, LHCM & RHCM, akcja serwisowa 0631). Zauważyłem poprawę, ale nadal, gdy silnik jest naprawdę zimny, uruchamia się, ale próbuje zgasnąć (nie gaśnie), a następnie ustawia kilka DTC. Wciąż jest dużo pracy do wykonania nad zarządzaniem elektroniką...
Wszystko inne działa świetnie. 😏

Znowu to zrobiło.
Ale co pamiętam, to to, że włączyłem to i natychmiast nacisnąłem przycisk start. Może to powoduje problem.
W każdym razie po kilku minutach PSA uruchomiło się jak zwykle. Pojechałem do domu na około 45 km. Podczas jazdy było w porządku, ale
Na wyświetlaczu był ten znak skrzyni biegów.
W garażu próbowałem usunąć dtc i działa.
Uruchomienie jak zwykle i znak skrzyni biegów zniknął.
Dziwne, HD musi rozwiązać to zachowanie.
.
ZAWSZE CZEKAJ (4 sekundy) NA ZAKOŃCZENIE EKRANU STARTOWEGO, ABY ZAKOŃCZYĆ JEGO TEST WOW. To czas, jaki system elektroniczny potrzebuje na odczytanie wszystkich parametrów i prawidłowe ustawienie się do uruchomienia. Następnie uruchom, po prostu naciskając przycisk start bez żadnych innych manipulacji (przepustnicy), aby uniknąć błędnego obliczenia systemu. 😏

tak, miałem ten sam problem, podobnie jak technik w moim lokalnym salonie Harley. Rozwiązaniem (jak dotąd) jest krótkie naciśnięcie przycisku rozrusznika i szybkie zwolnienie. Nie trzymaj przycisku wciśniętego, aż się uruchomi. Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale to działa. Nie miałem żadnych problemów z uruchomieniem motocykla w ciągu ostatnich trzech tygodni.
View attachment 82 View attachment 82 Zatrzymałem się na stacji benzynowej po wyjściu z pracy, około 2,5 mil do stacji benzynowej. Wyłączyłem motocykl, napełniłem zbiornik paliwem. Potem próbuję uruchomić motocykl, ale przycisk startu nic nie robi? Wyłączam i włączam ponownie, wciąż nic! Następnie sprawdzam stronę diagnostyczną, mam mnóstwo kodów ecm, których nie mogę wyczyścić? Więc odpycham motocykl od pompy, dzwonię do żony, żeby przywiozła ciężarówkę i przyczepę. Po kilku minutach postanowiłem spróbować jeszcze raz, i co się okazało, uruchomił się od razu? Czy ktoś jeszcze ma podobne problemy?
Dzięki za podpowiedź, nacisnąłem krótko przycisk startu i się uruchomił (y)(y):)

O ile dobrze pamiętam, instrukcja obsługi wspomina, że naciśnięcie przycisku rozrusznika uruchamia 5-10 sekundowy program rozruchu, który nie wymaga przytrzymywania przycisku rozrusznika. Łatwo to przeoczyć, ponieważ jest to wspomniane w sekcji "jak uruchomić motocykl"... a kto musi to czytać?

• Like
Reactions: Matilda
21 - 31 of 31 Posts